вівторок, 05 лютого 2008 17:46

В Італії поглиблюється урядова криза: сьогодні країна залишиться і без парламенту

Президент Італії Джорджо Наполітано увечері у вівторок оголосить спікерам обох палат парламенту про його розпуск, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на офіційне повідомлення президентського палацу.

Після розпуску парламенту в Італії повинні відбутися дострокові вибори. За оцінками експертів, швидше за все, вони пройдуть 13 квітня.

В понеділок увечері голова сенату Франкфо Маріні, якому президент після відставки прем"єр-міністра Романо Проді доручив сформувати новий кабінет для проведення виборчої реформи, відмовився від мандата на формування кабінету. Голова сенату заявив, що в національному парламенті не існує необхідної більшості, яка змогла б підтримати таку реформу.

Найбільші праві партії "Вперед, Італія!" і "Національний Альянс" наполягають на проведенні парламентських виборів. Лідер партії "Вперед, Італія!", колишній прем"єр Сильвіо Берлусконі заявив, що виходом з політичної кризи можуть бути тільки дострокові вибори.

Криза в Італії почалася після того, як глава уряду Італії Романо Проді подав президентові Джорджо Наполітано прохання про відставку. Причиною відставки стало те, що італійський сенат 24 січня проголосував проти довіри очолюваному Проді уряду. Питання про довіру уряду було пов"язане з виходом партії міністра юстиції Клементі Мастелли, який пішов у відставку, "Союз демократів за Європу" (Udeur) з правлячої коаліції.

Зараз ви читаєте новину «В Італії поглиблюється урядова криза: сьогодні країна залишиться і без парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути