неділя, 10 січня 2010 13:35

В Італії бурхливо відсвяткували вигнання африканських нелегалів

В Італії бурхливо відсвяткували вигнання африканських нелегалів
Жителі італійського міста Розарно, де напередодні сталися великі сутички з африканськими нелегалами, відзначили евакуацію нелегалів бурхливими оплесками та веселощами. Про це 10 січня пише The Guardian

Як повідомлялося раніше, 9 січня з Розарно на спеціальному транспорті було вивезено близько 300 нелегалів. За підрахунками влади, на евакуацію очікують ще близько 200 чоловік. Іммігранти ховаються від місцевих жителів у приміщеннях, які зовні охороняються поліцією. 

Протистояння африканських іммігрантів і місцевих жителів почалося в четвер увечері, коли нелегали вийшли на масові демонстрації на підтримку своїх прав. У ході протестів вони били вікна, перевертали автомобілі та підпалювали сміттєві контейнери. 

Обурені поведінкою нелегалів місцеві мешканці вийшли на вулиці, озброївшись палицями, арматурою і навіть гвинтівками. За останніми даними, в ході зіткнень постраждали 66 людей, кілька з них до цих пір знаходяться в лікарні у важкому стані. Одному з африканців була зроблена нейрохірургічна операція у зв"язку з отриманими важкими черепно-мозковими травмами. 

Представник агентства ООН у справах біженців в Італії Лаура Болдріні різко засудила те, що відбувається, закликавши обидві сторони до порядку. На її думку, протести нелегалів абсолютно справедливі, тому що в основному, праця іммігрантів використовується в тяжких сільськогосподарських роботах. При цьому роботодавці часто не забезпечують їх ні житлом, ні навіть чистою водою. 

Зараз ви читаєте новину «В Італії бурхливо відсвяткували вигнання африканських нелегалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути