Ексклюзиви
середа, 11 червня 2008 11:40

В Іспанії та Португалії гинуть страйкуючі водії

Страйкуючі водії Іспанії і Португалії втратили двох своїх товаришів. Вчора один португальський водій був збитий на автотрасі. Він намагався зупинити вантажівку, що проривалася через пікет, водій якої відмовився взяти участь в акціях протесту. Інцидент стався в районі населеного пункту Зібрейра, на північ від Лісабона.

Не дивлячись на це, страйкарі вирішили продовжити свою акцію. Вони блокують дороги, вимагаючи понизити ціни на пальне або ввести спеціальний, нижчий, "професійніший тариф".

В Іспанії учасник пікету водіїв вантажівок загинув в Гренаді на півдні країни - його збив мікроавтобус.

Найкрупніша профспілка далекобійників в країні, що представляє 80% водіїв в страйку не бере участь. Вчора вона дійшла згоди з іспанським урядом, що запропонував автоматичне підвищення тарифів перевезення при підвищенні цін на пальне.

Інша профспілка - "Федерація водіїв" - продовжує страйк і операції "Равлик" на підступах до Мадрида, Барселони і Севільї.

В країні загострюються проблеми, викликані цими діями: у магазинах і супермакретах вже добігають кінця запаси свіжих продуктів. Без бензину і дизельного палива залишилися і деякі заправні станції. Страйк в Іспанії і Португалії почалася в понеділок.

Акції протесту далекобійників пройшли також в останні дні у Франції та Великій Британії. Демонстрацію протесту збираються провести в наступну середу водії Бельгії, повідомляє EuroNews.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії та Португалії гинуть страйкуючі водії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути