понеділок, 04 січня 2021 05:55

В Іспанії посилили карантин через новорічну вечірку

В Іспанії посилили карантин через новорічну вечірку
При цьому учасникам карантину загрожують штрафи в розмірі три тисячі євро, тоді як організаторам - до 600 тисяч євро. Фото: DPA

Влада Іспанії посилила карантинні обмеження, введені у зв'язку з пандемією коронавірусу, через масову вечірку, яка тривала понад 40 годин із порушенням правил.

Відзначається, що в селищі Лінас-дал-Бальєс, яке розташоване за 30 кілометрів від Барселони, 300 осіб зібралися у складському приміщенні для святкування Нового року. Про це повідомило видання The Local.

Напередодні розганяти порушників карантину приїхали сотні спецназівців. За даними поліції, обладнання, використане під час вечірки, конфісковано, трьох організаторів заарештовано, а всі учасники будуть притягнуті до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна країна подовжила карантин

При цьому учасникам карантину загрожують штрафи в розмірі три тисячі євро, тоді як організаторам - до 600 тисяч євро. Після вечірки влада повідомила про введення більш жорстких обмежень для більшості регіонів, зокрема щодо пересування. За новими правилами, жителі можуть виходити з дому тільки для того, щоб піти на роботу або до лікаря.

Наразі в Іспанії підтверджено 1,9 мільйона випадків коронавірусу, з них майже 51 тисяча - летальні. Країна посідає дев'яте місце у світі і п'яте у Європі за захворюваністю на COVID-19.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії посилили карантин через новорічну вечірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути