понеділок, 11 липня 2011 21:16

В Ісландії курці купуватимуть цигарки за рецептом лікаря

В Ісландії курці купуватимуть цигарки за рецептом лікаря

Згідно законопроекту, внесеному до парламенту Ісландії колишнім міністром охорони здоров'я, тютюнові вироби зникнуть з прилавків магазинів, кіосків, автозаправок та супермаркетів.

Купити сигарети можна буде лише в аптеці за рецептом лікаря, який дасть довідку про те, що курець лікувався, але так і не зміг позбутися поганої звички, повідомляє 5 канал.

Обов'язковою умовою для отримання рецепту на сигарети також стануть регулярні медичні огляди. Жодних субсидій або пільг на подібні дозволи не буде, підкреслюють парламентарі.

Ціни також не знижуватимуть. Нині пачка сигарет коштує близько восьми доларів. А має бути вищою, позаяк у вартість треба вкладати здоров'я курця для суспільства - наголошують депутати і рахують, що ціна має бути не нижчою за 26 доларів.

Бути цигаркам у вільному продажу чи оселитися лише в аптеках - депутати вирішуватимуть після літніх канікул. Попередньо скандальний законопроект підтримують майже усі партії.

Ісландія вже досягла неабияких результатів у боротьбі з палінням. Якщо на початок дев'яностих років курців нараховували близько тридцяти відсотків, то станом на сьогодні їхня кількість зменшилася удвічі.

Зараз ви читаєте новину «В Ісландії курці купуватимуть цигарки за рецептом лікаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути