неділя, 10 березня 2013 12:17

В Ірані розгорівся скандал через фото обіймів Ахмадінеджада з матір'ю Чавеса

В Ірані розгорівся скандал через фото обіймів Ахмадінеджада з матір'ю Чавеса

Президент Ісламської республіки Іран Махмуд Ахмадінеджад, який прибув до Венесуели, щоб взяти участь у церемонії похорону свого друга й союзника Уго Чавеса, був підданий в Ірані різкій критиці за поведінку, не відповідну нормам ісламу.

Це фото було опубліковано багатьма ЗМІ. На знімку іранський лідер обіймає матір покійного президента Елену Фріас, висловлюючи їй свої співчуття, й плаче.

Обійми жінки, не пов'язаної з ним родинними відносинами, викликали обурення ревнителів віри.

"Подібні дії представника виконавчої влади йдуть врозріз з тим, що слід очікувати від мусульманина, який пам'ятає про релігійні вказівки. Не можна допустити, щоб подібне збочення Вчення поширилося в нашій країні", - заявив прихильник аятоли Хаменеї, депутат Меджлісу Мухаммад Дехган.

Представники консервативних кіл обурені рішенням президента оголосити в Ірані траур. Вони також визнали гріховними заяву Ахмадінеджада, в якому він порівняв Чавеса з Ісусом і імамом Махді й передрік йому друге пришестя.

Нагадаємо, 8 березня в Каракасі відбулася офіційна церемонія прощання з Уго Чавесом.У Каракас прибули глави Куби, Ірану, Бразилії, Еквадору, Колумбії, Болівії, Уругваю, Перу, Мексики, Гаїті та інших країн. Загалом попрощатися з Чавесом прибули делегації високого рівня з 55 країн.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані розгорівся скандал через фото обіймів Ахмадінеджада з матір'ю Чавеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути