Ексклюзиви
середа, 18 квітня 2007 13:04

В Ірані починається полювання на неправильно одягнених жінок

Поліція Тегерана в найближчі дні розпочне кампанію із затримання жінок, чий зовнішній вигляд не відповідає прийнятим в країні суворим релігійним нормам. Зокрема, арешту піддаватимуться ті, хто носить короткі манто (плащі), брюки, що облягають ноги, і шалі, з-під яких вибиваються пасма волосся.

У разі впіймання на місці злочину вільно одягненим пані доведеться пройти під конвоєм вартового правопорядку до одного з чотирьох спеціально створених центрів, де з ними проведуть годинну виховну бесіду і їм потрібно буде дати письмові зобов"язання, що подібні порушення норм ісламської поведінки з їхнього боку більше не повторяться. А потім в центр будуть викликані родичі затриманої модниці з тим, щоб привезти їй відповідний одяг. Поліцейські облави будуть також спрямовані проти чоловіків "в неадекватному одязі з зухвалою символікою".

Місцеві спостерігачі відзначають, що подібні кампанії проводяться щорічно напередодні літа. Проте успіхи цих акцій вельми обмежені. Останніми роками мораль в Ісламській Республіці помітно пом"якшала. Замість традиційної довгої чадри темного кольору, що закутує жінку з голови до п"ят, іранки носять шовкові манто вище коліна, з-під яких стирчать обтягуючі, а часто і короткі (по щиколотку) брюки. А замість хустки, що покриває голову і приховує волосся від сторонніх поглядів, стали носити шаль, недбало накинуту на потилицю, повідомляє, з посиланням на ІТАР-ТАРС, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В Ірані починається полювання на неправильно одягнених жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути