четвер, 26 листопада 2009 13:51

В Інтернет виклали повідомлення, відправлені в день терактів 9/11

В Інтернет виклали повідомлення, відправлені в день терактів 9/11

Сайт Wikileaks почав публікацію 570 тисяч пейджерних повідомлень, відправлених 11 вересня 2001 року в США.

Багато з повідомлень, що просочилися в пресу, стосується терактів і були відправлені поліцейськими, співробітниками Пентагону, працівниками офісів, що розташовувалися в атакованих будівлях, і безліччю інших людей. Крім того, в архіві також містяться електронні сигнали, що подаються комп"ютерами під час атаки на Всесвітній торговий центр.

Серед відправлених під час терактів повідомлень можна знайти опис спроб зв"язатися з людьми в зруйнованих хмарочосах, вказівку на точний час терактів, а також переговори авіадиспетчерів та поліції.

Згідно з опублікованою на сайті заявою, люди, які розмістили інформацію про переговори, є дисидентами, інсайдерами, журналістами і блогерами. При цьому всі вони усвідомлюють всі можливі негативні наслідки від публікації секретної інформації. За їхніми словами, розміщення на сайті пов"язаних з терактами повідомлень допоможе пролити додаткове світло на трагічні події.

Востаннє переговори, записані під час терактів публікувалися в 2006 році. Тоді за рішенням суду було оприлюднено більше 1600 записів в службу порятунку 911, в основному, що надходили від очевидців подій, які знаходилися в будівлі Всесвітнього торгового центру.

11 вересня 2001 року два авіалайнери врізалися в вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, третій - в будівлю Пентагону в передмісті Вашингтону. Четвертий літак зазнав аварії в штаті Пенсільванія після того, як пасажири і екіпаж спробували перехопити керування. В цілому, жертвами терактів вважаються більше 2900 осіб, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Інтернет виклали повідомлення, відправлені в день терактів 9/11». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути