пʼятниця, 23 лютого 2007 18:28

В Індії за рік зняли 1091 фільм

Індійський кінематограф побив власний рекорд. Вперше за всю його історію впродовж одного 2006 року в країні випустили на екрани 1091 повнометражний фільм.

- Тенденція зростання зберігає стійкість впродовж вже 4 років. У 2003 році в прокат вишли 842 нових художніх кінострічок, у 2004 - більше 900, а в 2005 - 1042, - сказав секретар Федерації кіно Індії Супран Сіна.

Характерною особливістю розвитку кіноіндустрії стало збільшення кількості фільмів, які знімають у південних регіонах на мовах місцевого населення. По цьому показнику регіональне кіно впевнено обходить кінематограф на хінді - державній мові Індії.

Так, на мові телугу, домінуючій у штаті Андхра-Прадеш, у 2006 році вийшло 245 фільмів, а на хінді - тільки 223. На третє місце з результатом 162 стрічки змістилася кінопродукція на мові Таміла.

Тим часом, Мумбаї продовжує упевнено утримувати пальму першості в індійській кіноіндустрії. За рік безперервно працюючий конвеєр Боллівуда представив на розсуд глядачів 403 фільми. На другій позиції закріпилось місто Хайдарабад (штат Андхра-Прадеш) з 220 фільмами, а на третій з 205 - Ченнаї (штат Тамілнад), повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «В Індії за рік зняли 1091 фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути