вівторок, 11 серпня 2009 09:05

В Індійському океані та Японії відбулися два потужних землетруси

В Індійському океані та Японії відбулися два потужних землетруси

В результаті сильного землетрусу, що пройшов в центральній частині Японії вранці у вівторок, 11 серпня, постраждали не менше 64 чоловік. Більшість постраждалих, за даними місцевої влади, були травмовані предметами, що впали.

Землетрус магнітудою 6,4, епіцентр якого знаходився в Тихому океані біля префектури Сідзуока, також призвів до порушення автомобільного і залізничного сполучень.

На одну з автомагістралей в префектурі Сідзуока зійшов обвал, що призвело до багатокілометрових пробок.

Рух швидкісних поїздів в центральній частині Японії був припинений на декілька годин, поки проводилася перевірка залізничного полотна на предмет пошкодження.

Крім того, після землетрусу були відключені два блоки атомної електростанції Хамаока, розташованої в 160 кілометрах на північний захід від Токіо

З початку серпня це вже другий сильний землетрус, зафіксований в центральній частині Японії, що знаходиться в одній з найбільш сейсмоактивних зон світу.

У районі епіцентра в прибережній префектурі Сідзуока зараз йдуть сильні дощі, викликані тайфуном "Етау", що наближається з півдня. Землетрус в такій обстановці може спровокувати обвали в гірських районах.

Землетрус магнітудою 7,6 бала також стався 10 серпня в Індійському океані в районі Андаманських островів. У зв"язку з могутніми підземними поштовхами в регіоні оголошена загроза виникнення цунамі. Потенційна небезпека загрожує Індії, М"янмі, Індонезії, Таїланду і Бангладеш.

Відомостей про жертви і руйнування на островах, розташованих найближче до епіцентру землетрусу, поки не надходило.

РІА "Новости", Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В Індійському океані та Японії відбулися два потужних землетруси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути