Ексклюзиви
середа, 22 квітня 2009 09:00

В Індії бойовики захопили поїзд з 300 заручниками

В Індії бойовики захопили поїзд з 300 заручниками
Бойовики забороненої Компартії Індії - маоїсти - захопили в середу вранці в східному штаті Джаркханд поїзд, який перевозив приблизно 700 пасажирів. Щонайменше 300 пасажирів поїзда утримуються в заручниках.

Склад виходив з міста Баркхана в місто Мугалсарай. Під час руху через густий ліс маоїст, який знаходився в поїзді, зірвав стоп-кран. Після цього поїзд захопили бойовики, які вийшли з чагарників. Захоплення здійснили приблизно 200 важкоозброєних бойовиків. Повідомлень про постраждалих поки не надходило. Прес-служба міністерства залізниць Індії поки не має в своєму розпорядженні подробиць інциденту.

Поліція намагається блокувати бойовиків. Під"їзди до місця захоплення ускладнені. До операції залучені армійські вертольоти.

Як повідомляється, метою бойовиків був не цей склад, а експрес, що прямує в Нью-Делі, який повинен був опинитися на місці захоплення на півгодини пізніше.

За даними правоохоронних органів в штаті Джаркханд маоїсти підірвали залізничну станцію і школу.

Бойовики Компартії різко активізувалися напередодні другого етапу виборів до парламенту, який пройде в четвер. Бунтівники, які діють в цій частині країни, оголосили бойкот виборам.

В середу маоїсти атакували в сусідньому з Джаркхандом штаті Біхар школу, контору районного департаменту розвитку і спалили п"ять вантажівок з товарами, убивши одного водія.

Перший етап виборів, що проходив в цих районах, також супроводжувався атаками маоїстів, які влаштовували засідки на поліцейських, палили виборчі ділянки і знищували електронні урни для голосування. Жертвами насильства тоді стали 18 людей.

Маоїсти оголосили своєю метою "звільнення сільської бідноти від гніту капіталістів". Вони базуються в лісах на сході, півночі і в центрі Індії, влаштовують диверсії і вилазки проти співробітників правоохоронних органів.

Деякі віддалені райони знаходяться під повним контролем бойовиків. Вони діють в так званому "червоному коридорі", що тягнеться від Непалу на півночі територією декількох індійських штатів на південь. У нім діє близько 9,3 тис. бойовиків. У штаті Джаркханд впродовж останніх восьми років в результаті атак маоїстів загинуло близько 1,5 тис. людей. Уряд Індії оголосив їх однією з головних загроз національній безпеці.

За матеріалами: РІА Новости, ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «В Індії бойовики захопили поїзд з 300 заручниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути