у Фінляндії відкрився ресторан, обладнання якого працює на сонячній енергії.
Заклад став сюрпризом для європейських гурманів. Альтернативний ресторан, створений фінським знавцем кулінарії Антто Меласніемі і барселонським дизайнером Марті Гюіксе - меню в цьому закладі громадського харчування безпосередньо залежить від примх погоди, оскільки кухонне обладнання працює на великих сонячних батареях.
Тому, якщо в сонячний день відвідувачам подають біфштекси та іншу гарячу їжу, то в похмурий доводиться обходитися салатами та іншими стравами, які не потребують теплової обробки.
Концепція пересувного "ресторану сонячної кухні" поєднує гастрономічне мистецтво, дизайн і турботу про навколишнє середовище, а відвідувачі можуть отримати задоволення не лише від знайомства з шедеврами місцевого шеф-кухаря, а й від споглядання підготовки ресторану до обслуговування й приготування страв.
Дебют "сонячного ресторану" відбувся минулої весни на міланській Триєнале, після чого гламурна польова кухня почала переможний хід по Фінляндії, де її бачили вже в семи містах, у тому числі за Полярним колом. До середини серпня ресторан діє в Гельсінкі, а потім перебереться до Стокгольма, де буде працювати лише кілька годин на день, і у випадку сонячної погоди порадує шведських гурманів своєю незвичною кулінарією.
Коментарі