Ексклюзиви
понеділок, 21 грудня 2015 14:04

У Європі презентували книгу про війну на Донбасі

У Європі презентували книгу про війну на Донбасі
Максим Бутченко. Фото: delfi.lt

Книгу про військові дії на Сході України "Художник війни" Максима Бутченка представили на вихідних у Варшаві та Вільнюсі. В найближчих планах - презентації у Чехії, Канаді, Естонії та Латвії.

"В усіх прибалтійських та східноєвропейських країнах є регіони проросійських мешканців. Вони спілкуються російською мовою й дивляться російське телебачення. Книга показує їм альтернативну точку зору на ситуацію в Україні, дозволяє вчитися на наших помилках, саме тому велику зацікавленість до презентацій проявляли журналісти. Лише в Литві я дав за один день п`ять інтерв`ю", - каже письменник Максим Бутченко.

Книга "Художник війни" стала чи не першим художнім твором, який розповідає про початок війни на Донбасі. Це історія двох братів, один з яких залишився в окупованих Ровеньках на Луганщині й згодом перейшов воювати до бойовиків, інший - мешкає у Німеччині та підтримує Україну. Автор розповідає, як змінювалося ставлення мешканців окупованих територій до батьківщини й чому "російська весна" стала можливою.

У листопаді книга потрапила в топ продажів на найбільшому книжковому інтернет-магазині України Якабу.

Автор каже, що на презентації приходили росіяни, литовці, російськомовні українці.

"Побачив такий інтерес, ніби ті події відбувалися в їхній країні. Багато сперечалися: хто винен, чому так сталося й як може завершитися конфлікт. Багато хто зауважував, що розповідь ведеться від "маленьких людей", на побутовому рівні. Пояснював, що глобальні речі можна зрозуміти, лише розібравшись з мотивацією простих людей, на елементарному рівні", - сказав Бутченко.

Зараз ви читаєте новину «У Європі презентували книгу про війну на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути