четвер, 26 листопада 2009 16:08

В ЄС назріває скандал: керівну особу звинуватили в отриманні грошей від СРСР

В ЄС назріває скандал: керівну особу звинуватили в отриманні грошей від СРСР

Глава дипломатичного відомства Європейського союзу Кетрін Ештон спростувала інформацію про те, що вона отримувала гроші від Радянського Союзу, коли займала пост скарбника організації під назвою "Рух за ядерне роззброєння" (Campaign for Nuclear Disarmament, CND), пише TheTimes. Проте, це питання розглядатиметься на слуханні в Європейському парламенті, під час якого повинне відбутися затвердження Ештон на новій посаді.

В середу, 25 листопада, керівник Британської Партії незалежності Найджел Фарадж на засіданні Європарламенту заявив, що Кетрін Ештон була скарбником CND в той період, коли організація отримала дуже великі пожертвування. При цьому вона відмовилася розкрити інформацію про те, звідки узялися ці гроші. На думку Фараджа, така людина як Ештон не підходить на посаду представника Євросоюзу із закордонних справ.

Представник Кетрін Ештон, присутній на засіданні, заявив, що вона залишила CND в 1983 році і відтоді не мала до цієї організації ніякого відношення. У той період, коли вона займала пост скарбника, вона жодного разу не відвідувала Радянський Союз, не контактувала з представниками цієї держави і не брала у Москви грошей. При цьому підкреслюється, що вперше Ештон відвідала Росію, коли вже займала пост єврокомісара з питань торгівлі.

Проте, Партія незалежності вже надіслала листа на ім"я глави Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу з проханням розібратися у минулому Кетрін Ештон, пише TheDailyTelegraph. Послання засноване на заявах колишнього радянського дисидента Володимира Буковського, який нібито стверджує, що CND отримувала гроші від Москви в 80-х роках минулого століття.

За словами члена Європарламенту від чеської Громадської демократичної партії Гінека Файнона, якщо інформація про зв"язки Кетрін Ештон з Радянським Союзом підтвердиться, то буде великий скандал. Представники Європейської народної партії вже заявили, що відхилять кандидатури всіх претендентів на керівні посади в Євросоюзі, хто у минулому підтримував комунізм. При цьому, за словами Кейт Хадсон, яка займає пост голови CND, ще нікому не вдавалося знайти підтвердження того, що ця організація отримувала гроші від Москви.

Кетрін Ештон була обрана в якості глави дипломатичного відомства Європейського союзу минулого тижня, 19 листопада, під час екстреного саміту співдружності європейських держав. Окрім цього, першим президентом Євросоюзу стане прем"єр-міністр Бельгії Херман ван Ромпей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС назріває скандал: керівну особу звинуватили в отриманні грошей від СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути