понеділок, 16 травня 2011 22:52

У Донецьку продають лаваш з хробаками

У Донецьку продають лаваш з хробаками

Справжній шок випробував у суботу, 14 травня, 36-річний економіст із Донецька Ростислав Подільський. Він стверджує, що у своєму улюбленому "Лаваші кавказькому" (виробник ТОВ "Дана ЛТД", Луганськ) він виявив засушеного черв'яка.

"Лаваш я купив в METRO біля аеропорту. Розламав лаваш, а там - черв'ячок, хоча в рецептурі не вказаний, а на упаковці написано - без ГМО. Після цього я купив хлібопічку і в магазині хліб купувати більше не буду", - поскаржився "Сегодня" покупець.

За його словами, поки що він ще не встиг звернутися до товариства захисту прав споживачів, але написав лист луганському губернатору і залишив скаргу на виробника в супермаркеті.

"Йти до суду я не збираюся. Вважаю це безперспективним. Я просто хочу, щоб на такий факт звернули увагу", - говорить Подільський.

Самі виробники готові налагодити діалог, але кажуть, що донеччанин до керівництва пекарні (за даними на 16.00 понеділка. - Авт.) Не звертався.

"Я вже дав розпорядження розібратися в ситуації, - сказав Юрій Назаров, директор ТОВ "Дана ЛТД". - Теоретично навряд чи можливо, щоб у продукцію потрапив сторонній предмет, тому що борошно проходить крізь спеціальні пристосування. У нас подібних випадків ніколи не було протягом 15 років. Ми хвилюємось за свою репутацію і стежимо за якістю. У нас регулярно проводить перевірки районна та міська СЕС, досліджує і сировину, і продукцію. Ніяких подібних нарікань не було. Ми не беремо борошно звідки потрапило - це заводське сировина солідного виробника".

За словами Назарова, на його невеликому виробництві працюють 10 осіб.

"Лаваш, який купив скаржник, готується вручну. Робиться тонкий лист, і не побачити щось стороннє в сировині неможливо. Тим більше що освітлення у виробничому приміщенні відмінне", - каже Назаров.

Тим часом, за словами голови Донецького обласного товариства споживачів Олександра Удовиченка, буває чимало випадків, коли в продукцію потрапляють сторонні предмети і живність.

"Споживачі приносили до нас гайки, болти, цвяхи, поліетилен, тарганів, мишей, метеликів, мурашок. Зазвичай вони потрапляють з сировиною або коли не дотримуються правила виробництва", - говорить він.

За словами Удовиченка, бувають і випадки, коли самі покупці щось вкладають в товар, щоб насолити виробнику і продавцю. Але якщо споживач прав, то він повинен зберегти чек і задокументувати факт порушень в лабораторії СЕС. Задоволення це не дешеве, але з підтвердженням з СЕС можна через суд стягнути кошти, витрачені на товар і його лабораторні дослідження, а також вимагати моральну компенсацію.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку продають лаваш з хробаками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути