вівторок, 25 січня 2011 09:43

У Домодєдово було двоє терористів: жінка і чоловік

У Домодєдово було двоє терористів: жінка і чоловік

Терористів в аеропорту Домодєдово, за попередніми даними, було двоє, обидва загинули під час вибуху, який стався мимовільно при відкриванні сумки.

Про це повідомляє РИА "Новости" у вівторок, 25 січня, джерело в силових структурах.

"Вибух стався в той момент, коли ймовірна жінка-терористка відкрила сумку. Терористку супроводжував чоловік, він знаходився поряд і йому вибухом відірвало голову", - розповів співрозмовник агентства.

"Не виключено, що терористи хотіли залишити вибуховий пристрій в залі, а підрив стався мимовільно, або ж був здійснений дистанційним пультом з відстані, хоча поки елементів, що свідчать про це, не знайдено", - зазначило джерело.

За його словами, є також дані, що терористів привіз до аеропорту спільник, який чекав їх на одній зі стоянок. Зараз вивчається вся документація парковок, записи камер відеоспостереження.

Джерело підкреслило, що вся ця інформація перевіряється і уточнюється.

Напередодні агентство Інтерфакс повідомило, що теракт в Домодєдово, за попередніми даними, здійснила смертниця, яка пронесла вибуховий пристрій в аеропорт в ручній поклажі.

Нагадаємо, в понеділок, 24 січня, о 16:32 за московським часом (15:32 за київським) в аеропорту Домодєдово пролунав вибух, потужність якого склала 7 кг в тротиловому еквіваленті. За офіційними даними, в результаті вибуху загинули 35 людей, зокрема іноземні громадяни. Понад 130 осіб отримали поранення.

Сьогодні, 25 січня, МНС Росії оприлюднило попередній список загиблих під час теракту в московському аеропорту Домодєдово. Серед жертв також значаться громадяни Великої Британії, Німеччини, Киргизстану, Узбекистану та України.

За фактом вибуху було порушено кримінальну справу за статтею теракт. За підозрою в причетності до підготовки теракту в Домодєдово в розшук оголошено троє чоловіків. Джерело в правоохоронних органах повідомило, що терорист-смертник, який привів у дію вибуховий пристрій в Домодєдово, ймовірно є вихідцем з Північного Кавказу.

В результаті теракту загинула 29-річна поет, драматург і журналіст з Одеси Ганна Яблонська, яка прилетіла до Москви отримувати театральну премію.

Зараз ви читаєте новину «У Домодєдово було двоє терористів: жінка і чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути