понеділок, 31 серпня 2015 13:50

В "ДНР" і "ЛНР" відреагували на голосування за зміни у Конституцію

В "ДНР" і "ЛНР" відреагували на голосування за зміни у Конституцію

У самопроголошеній Луганській народній республіці вважають, що прийняті Верховною Ради України у першому читанні зміни до Конституції про децентралізацію влади не мають нічого спільного з мінськими домовленостями.

"Ні про яку децентралізацію там мови не йде. Йде, навпаки, централізація влади, запроваджується інститут префектів, які повністю консолідують контроль над місцевим самоврядуванням в країні. Так що конкретно цей процес, який зараз йде, не має ніякого відношення до мінських угод", - заявив представник "ЛНР" Владислав Дейнего.

Представник самопроголошеної "ДНР" Денис Пушилін у свою чергу сказав, що запропоновані Раді зміни до Конституції України суперечать мінським угодами.

Також, за його словами 1 вересня відбудеться відеоконференція контактної групи.

"У нас завтра відбудеться відеоконференція, на якій будуть підведені підсумки і названі причини, чому не вийшло припинення вогню 1 вересня, як це було заплановано. Також завтра відбудеться засідання політичної підгрупи. Представник підгрупи від "ДНР" вже виїхав до Мінську сьогодні. Питання, які будуть підніматися, все ті ж: конституційна реформа і закон про вибори", - сказав журналістам Пушилін.

Нагадаємо, що Верховна Рада попередньо схвалила президентський законопроект про зміни Конституції щодо децентралізації. За відповідне рішення проголосували 265 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «В "ДНР" і "ЛНР" відреагували на голосування за зміни у Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути