Ексклюзиви
пʼятниця, 14 грудня 2018 11:40

В Дніпрі визначили переможниць Всеукраїнської премії "Жінка ІІІ тисячоліття"
17

В Дніпрі відбулася ХІ Церемонія нагородження Всеукраїнської премії "Жінка ІІІ тисячоліття"
В Дніпрі відбулася ХІ Церемонія нагородження Всеукраїнської премії "Жінка ІІІ тисячоліття"
В Дніпрі відбулася ХІ Церемонія нагородження Всеукраїнської премії "Жінка ІІІ тисячоліття"
Єпископ Симеон
Ірина Галай

В Дніпровському академічному музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка відбулася ХІ Церемонія нагородження Всеукраїнської премії "Жінка ІІІ тисячоліття.

Цього року церемонія вперше проходила в місті Дніпро, і вперше в історії церемонію підтримав меценат – Президент міжнародного благодійного фонду "Солідарність" Олександр Петровський.

Переможницями у категорії "Знакова постать" стали професор, член правління Асоціації акушерів-гінекологів України Зінаїда Дубоссарська та політик, юрист, віце-президент Світового конгресу українських юристів Марина Ставнійчук.

Серед нагороджених у категорії "Рейтинг" - співачка TAYANNA, телеведуча Габріелла Массанга, заслужена артистка України, солістка Національної опери Сусанна Чахоян, параолімпійська чемпіонка Анна Стеценко. Відзначили нагородою також першу українку, яка підкорила Еверест, Ірину Галай та переможницю конкурсу краси для успішних жінок Mrs. Ukraine International Олену Бойко, бізнес-леді Олену Горянську та Заслужену артистку України Тетяну Олексенко-Жирко. Заслужену відзнаку також отримали мати-вихователька дитячого будинку сімейного типу Людмила Войлова, яка разом із чоловіком виховує десять дітей, та перша українська модель на візку, голова благодійного фонду "Нескорені" Оксана Кононець. Нагороди також отримали представниці бізнесу, волонтерки, творчі особистості та благодійниці - Ніна Лебедєва, Яна Іванілова, Галина Шаламова, Юлія Бурдужа, Ельміра Дорошенко, Лариса Ломакіна та ін.

У категорії "Перспектива" звання "Жінка ІІІ тисячоліття" відтепер носитимуть 18-річна чемпіонка Європи з метання молоту Валерія Іваненко та молода співачка Indira.

Кожна переможниця отримала найвищу відзнаку – статуетку авторства народного художника України Олега Пінчука. Вона символізує одночасно силу і витонченість – риси сучасної жінки. Рука фігурки символічно перетворюється на крило, нагадуючи про покликання жінки оберігати й захищати, дарувати тепло й відводити негаразди. Образ завершує пальмова гілка – символ миру та перемоги, яких без участі жінки досягти неможливо.

"Це суспільна нагорода, яка для когось є стимулом, а для когось – визнанням, - зазначає організатор заходу, Президент МГО "Жінка ІІІ тисячоліття" Лідія Лісімова. - Жінка – це більше ніж просто вчитель, керівник чи лікар. Вона є мамою, дружиною, подругою – сильною і водночас слабкою".

Попередній відбір претенденток відбувається протягом року, а за місяць до церемонії Вища Представницька рада під керівництвом народного артиста України Олександра Злотника визначає переможниць. На вибір впливають досягнення в професії та активна участь жінки в соціальному житті.

Урочистий захід з червоною доріжкою, вечірніми сукнями та яскравою концертною програмою на честь прекрасної статі стала головною подією у соціально-культурному житті України. Незмінні ведучі церемонії – народні артисти України Василь Ілащук і Олексій Богданович. Нагороду жінки отримали з рук відомих чоловіків: народного артиста України, директора Національного театру оперети України Богдана Струтинського, народного артиста України Володимира Горянського, футболіста Владислава Ващука, відомого українського парфумера Богдана Зубченка та ін.

Зараз ви читаєте новину «В Дніпрі визначили переможниць Всеукраїнської премії "Жінка ІІІ тисячоліття"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути