середа, 03 березня 2010 09:06

В Чилі сталося ще 2 землетруси - загалом близько 800 загиблих

В Чилі сталося ще 2 землетруси - загалом близько 800 загиблих

За ніч з інтервалом у кілька годин в Чилі сталося два нових землетруси. Їх сила склала 5,2 і 5,4 за шкалою Ріхтера. Епіцентр першого землетрусу знаходився на відстані 235 км на схід від чилійського портового міста Кокімбо на глибині 33,7 км.

Другий землетрус стався на відстані 250 км на північний захід від чилійської столиці міста Сантьяго на глибині 35 км.

Поки ніякої інформації про жертви і руйнування не надходило. Тим часом кількість жертв першого, найпотужнішого чилійського землетрусу, який стався 28 лютого, збільшилася за офіційними даними до 795 осіб. Влада визнає, що кількість загиблих буде збільшуватися. Рятувальники зараз працюють над розбиранням завалів, під якими знаходяться сотні людей.

Також важко підрахувати кількість жертв цунамі, яке обрушилося на узбережжі Чилі і змило деякі населені пункти. Чилійська влада також повідомила, що більше 500 осіб отримали поранення в результаті землетрусу, а 2 мільйони залишилися без даху над головою.

Сьогодні державний секретар США Гілларі Клінтон заявила про готовність надати будь-яку допомогу уряду Чилі у зв"язку з землетрусом у випадку подібного звернення з боку місцевої влади.

США вже зараз нададуть Чилі як безоплатну допомогу для ліквідації наслідків руйнівного землетрусу 62 супутникових телефони, електрогенератори, вісім систем очищення води, польовий госпіталь з хірургічним відділенням і деяке інше спорядження.

РБК, NEWSru

Зараз ви читаєте новину «В Чилі сталося ще 2 землетруси - загалом близько 800 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути