понеділок, 01 березня 2010 09:45

Кількість жертв від землетрусу в Чилі за день зросла до 700 осіб

Кількість жертв від землетрусу в Чилі за день зросла до 700 осіб

Кількість жертв землетрусу в Чилі за офіційними даними виросла до 708 осіб.

Повідомлення про кількість жертв зробила президент Чилі Мішель Бачелет. Раніше чилійська влада називала цифру в 350 загиблих від землетрусу і цунамі, що трапилось за ним.

Землетрус стався 27 лютого о 03:34 за місцевим часом (08:34 за київським) біля берегів Чилі за 90 кілометрів від міста Консепсьон. Підземні поштовхи магнітудою 8,8 викликали цунамі, що обрушилося на узбережжі країни. Загроза цунамі була оголошена в Японії, на Філіппінах, в країнах Латинської Америки, в Індонезії, а також в Росії на Курильських островах і Камчатці.

В результаті землетрусу сотні тисяч людей лишилися без притулку, в багатьох районах країни почалися перебої з електрикою, пальним, а також водою і продуктами харчування. Столиця країни Сантьяго також зазнала руйнувань, в місті був закритий міжнародний аеропорт.

Як заявляла Бачелет, кількість так чи інакше постраждалих від ударів стихії досягає 2 мільйонів людей. За оцінками компанії Eqecat, що займається оцінками страхових ризиків, країні був завданий збиток в 30 мільярдів доларів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв від землетрусу в Чилі за день зросла до 700 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути