пʼятниця, 29 липня 2011 12:39

В Чикаго покажуть Гітлера у вигляді скелета та тигра
32

Фото: Фото: artic.edu

У Чикаго відкриють виставку радянських плакатів військового часу. Покажуть рідкісні малюнки ручної роботи, величезні, деякі висотою від землі до баскетбольного кільця.

Ці плакати були розкопані у великих сховищах відділу друкованих видань і малюнків Інституту мистецтв Чикаго кілька років тому.

На виставці "Вікна на війну: радянські плакати ТАСС вдома і за кордоном, 1941-1945 р.р." представлено 157 плакатів, створених під егідою Телеграфного агенства Радянського Союзу. На той час агентство було державно. інформаційною службою СРСР.

Плакати спочатку були створені для розміщення у вітринах магазинів і розсилалися за кордон у нейтральні і союзницькі країни, що воювали проти нацистської Німеччини. На них зображені стандартні образи пропаганди ери Другої світової війни: Гітлер, побитий союзними військами, Гітлер у вигляді скелета, Гітлер у вигляді тигра, з лапою затиснутою в капкані.

Виставка радянських пропагандистських плакатів показує, що художникам, ілюстраторам і авторам вдавалося творити і створювати нове, незважаючи на жорстку цензуру того часу.

Художники ТАСС щодня випускали від 100 до 1000 злободенних плакатів великих розмірів. Розписувалися вони повністю вручну, з використанням трафаретів для скорочення трудомісткості. Для деяких з найбільш складних і багатоколірних проектів потрібно було 60 - 70 різних трафаретів і кольорів.

Виставка відкриється 31 липня і триватиме до 23 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «В Чикаго покажуть Гітлера у вигляді скелета та тигра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути