четвер, 07 березня 2013 02:00

У Черкасах невідомий накинувся в редакції на журналістку

У Черкасах невідомий накинувся в редакції на журналістку
Фото: із архіву Тетяни Воронцової

6 березня близько 14.00 в Черкасах в офісі редакції "Нова молодь Черкащини" було здійснено напад на журналістку.

Невідомий чоловік спочатку висловлювався нецензурною лайкою, а потім намагався її вдарити. Його обурило, що біля вхідних дверей в офіс редакції висить табличка "Приймальня народного депутата Миколи Томенка", а народного обранця тут немає, повідомила Gazeta.ua постраждала 36-річна Тетяна Воронцова, яка виконує обов'язки прес-секретаря Ради опозиційних сил Черкащини.

"Я в редакції в той момент була сама. Бо в середу, після газетного дня, виходить ще бухгалтер і директор. Решта колективу відпочиває. Я сиділа за комп'ютером, зайшов цей чоловік. Він вище середнього зросту, міцної статури, років 60. Одягнений в зелену куртку. Обличчя мені знайоме. Але пригадати, де його бачила, не можу. Поцікавився чи є редактор. Я сказала, що немає. Тоді спитав, чому біля вхідних дверей редакції висить табличка "Приймальня народного депутата Миколи Томенка". Я сказала, що тут колись він вів прийом. Просто ми не зняли табличку, вона ж нікому не заважає. Тим паче, якщо люди приходять із якимись зверненнями, ми йому без проблем передаємо. А тепер його приймальня в приміщенні обласної організації "Батьківщина", - розказала Воронцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пояснив, чому Європі у 2014 році буде не до України

Журналістка вказала чоловіку нову адресу.

"Він знову, чому тут висить табличка. Кажу, ну висить та й висить. Чоловік почав обзивати мене нецензурними словами. Найм'якше зі сказаного, це було слово "сука". Він потім перебіг до мене до столу. Я встала з місця. Бо зрозуміла, що він підходить не просто так. Не хотілося, щоб побив комп'ютер і решту оргтехніки. Коли вийшла йому назустріч, почав на мене кидатися. Оскільки я колись займалася "кунг-фу", то заблокувала удари своєю рукою і намагалася відтіснити його до дверей. При цьому повторювала, вийдіть за двері. Але після рук він почав махати ногами. Тоді я підвищила голос, що зараз викличу міліцію. Він вискочив у тамбур, оскільки в коридорі ходили люди й було чути голоси, то вочевидь, злякався, що збіжаться із сусідніх офісів. Він так сильно грюкнув дверима, що я думала, що випадуть із одвірками", - сказала Тетяна Воронцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ще рік такого покращення і Янукович програє і мавпі у другому турі" - політолог про позбавлення Власенка мандата

Вона швидко замкнула зсередини двері і відходила від шоку. На зап'ястях залишилися синці. "Злякатися я в той момент не встигла. Просто згрупувалася, згадала те, що мене колись навчив тренер, як треба поводитися, щоб не отримати удар. Спочатку хотіла викликати міліцію. Я б його без проблем впізнала. А потім згадала колишні напади на редакцію до помаранчевої революції. В мене тоді викрали сумку з записником і диктофоном, на якому був дуже цінний запис, пов'язаний з опозицією. Все одно нікого не знайдуть. Я згадала, що на останній прес-конференції губернатор сказав, що він буде розбиратися із опозицією в рамках чинного законодавства. Сьогодні в центрі міста побили активіста "Батьківщини", який роздавав газети. Коли збиралася опозиція висунутися з пікетом в місцях, де з'являвся Янукович, то поряд ходили косяки "Тулубюгента". Я з цього зробила фоторепортаж. Думаю, що в редакцію невідомий ішов цілеспрямовано, щоб влаштувати скандал. І знайшов привід, цю табличку. Та й навіть, якби, як йому здалося, що відповіли не досить чемно, все одно б людина не кидалася битися", - зазначила журналістка.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах невідомий накинувся в редакції на журналістку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути