понеділок, 21 вересня 2009 10:00

В Британіїї з"являться "суперкоти" вагою 15 кг (ФОТО)

Породу домашніх "суперкотів" вагою 15 кг виведуть завдяки схрещенню домашніх тварин і диких котячих. Сім мільйонів домашніх котів, найпопулярніших у Великій Британії домашніх тварин, отримають грізного суперника, після того, як селекціонери закінчать виведення гібридних пород котячих із диких жителів пустель і саванн Африки.

Вчені проводять операцію виведення "суперкотів", під час якої домашніх тварин схрещують з більшими африканськими і південноамериканськими дикими котами.

Спеціалісти із розведення породи повідомляють, що список охочих купити "нових" кошенят такий, що останнім у ньому чекати потрібно шість місяців, хоч ціна на них буде більше 6 тис фунтів.

Кошенят вивели зі схожого на гепарда дикого кота - жителя саванни Африки. Він може набирати більше 15 кг, порівняно з утричі меншими розмірами домашнього кота, і може стрибати у висоту більше ніж на 2 м. У Британії живе триста таких котів, повідомляється у статті, перші приїхали сюди протягом останніх кількох років.

Іншим конкурентом звичайних "мишоловів" стане порода, яка називається "дикий кіт Жоффруа" - розповсюджений у Південній Африці вид сімейства котячих. Гібрид із "жоффруа" називається "сафарі".

Спеціалісти збираються вивести також степову рись - дику тварину породи котячих вагою до 14 кг.


"Суперкотів" першого покоління будуть тримати у огороджених ділянках, а вже їхньому приплоду буде дозволено жити у людських будинках.

Противники впровадження таких "домашніх гепардів" попереджають, що "розмір і нестабільність гібридних порід може спричинити небезпеку" не тільки для інших улюбленців, а для дітей.

Всупереч пересторогам, члени Клубу любителів котів Великої Британії, вважають що "суперкоти" - це звичайні домашні тварини.

"Не залишайте кота із малими дітьми до 5 років, для безпеки як дитини, так і тварини", каже президент клубу Донна Пейнабо, вважаючи, що цього достатньо. За її словами, представники гібридних порід є не більш небезпечними, ніж інші.

"У Австралії хвилюються, що дикі коти будуть вбивати коал, їх розведення заборонили", повідомляє The DailyMail.

Також не можна мати такого кота у деяких штатах США.

Переклад Газета.ua за матеріалом The DailyMail

Зараз ви читаєте новину «В Британіїї з"являться "суперкоти" вагою 15 кг (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути