пʼятниця, 08 лютого 2008 10:28

У Британії на торгах продадуть перше видання книги "Хоббіт" Толкієна

Британський аукціонний дім  Bonhams виставить на торги перше видання книги Джона Рональда Руела Толкієна "Хоббіт", випущене 1937 року. Лот буде представлений на аукціоні 18 березня. За попередніми оцінками, перша книга Толкієна може бути реалізована за 40-60 тис. доларів.

Екземпляр книги підписаний автором для його подруги і аспірантки Елейн Гріффітс, побічно завдяки якій "Хоббіт" побачив світ. Елейн Гріффітс, прочитавши манускрипт "Хоббіта", прийшла в захват від неї і переконала свою подругу Сьюзен Дегнелл, яка працювала редактором видавництва "Allen & Unwin", ознайомитися з роботою  Джона Толкієна. Дегнелл порекомендувала письменникові закінчити "Хоббіта", після чого він був опублікований.

Перші 1,5 тис. екземплярів було розкуплені за два місяці, а всього з 1937 року в світі було продано понад 100 млн екземплярів книги, повідомляє  РІА "Новости". Разом з "Хоббітом" на торги буде виставлений перший переклад книги іноземною мовою і остання відома фотографія Джона Толкієна, зроблена дев"ятого серпня 1973 року у ботанічному саду міста Оксфорд і подарована дочкою письменника Елейн Гріффітс.

На думку організаторів торгів, за екземпляр шведською мовою, датований 1947 роком і також підписаний для все тієї ж Елейн Гріффітс, можна виручити 800 до 1,6 тис. доларів, повідомляє Telegraf.by.

Зараз ви читаєте новину «У Британії на торгах продадуть перше видання книги "Хоббіт" Толкієна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути