Ексклюзиви
пʼятниця, 28 липня 2006 12:47

У Білорусії латвійського дипломата звинуватили у розповсюдженні порнографії

Стосовно співробітника посольства Латвії в Мінську порушили кримінальну справу за розповсюдження порнографічної продукції, заявив в п"ятницю міністр внутрішніх справ Білорусії Володимир Наумов.

За даними правоохоронних органів, дипломат займався цим довгий час.

Як раніше повідомлялося, МЗС Латвії розповсюдило інформацію про те, що представники влади Білорусії провели обшук у квартирі одного зі співробітників посольства Латвії в Мінську, заявивши при цьому, що "такі дії білоруської влади є грубим порушенням Віденської конвенції 1961 року". У МЗС Латвії для дачі пояснень викликали главу посольства Білорусії. Крім того, МЗС Латвії підготував ноту протесту у зв"язку з даним інцидентом.

Передбачалося, що цей скандал може бути пов"язаний з тим, що Латвія входить у четвірку головних "сусідів-ворогів" Білорусії, Лукашенка, які об"єдналися проти режиму. У серпні 2005 року в Криму відбулася неформальна зустріч прем"єр-міністрів Польщі, Литви, Латвії та України, на якій учасники погоджували створення робочої групи для координації дій стосовно Білорусії. Глави урядів 4-х країн підтримали також ідею "підготовки незалежної радіопрограми на білоруській мові".

У МВС Білорусії визнали факт "огляду" мінської квартири латвійського дипломата, підкреслюючи при цьому, що на ці дії отримали санкцію прокурора, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусії латвійського дипломата звинуватили у розповсюдженні порнографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути