Ексклюзиви
середа, 01 лютого 2023 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

В Австрії змінили правила проживання для українських біженців

В Австрії змінили правила проживання для українських біженців
Австрія на рік продовжила українським біженцям право на проживання. Фото: pixabay.com

Австрія на рік, до 4 березня 2024 року, продовжила право на проживання для українських біженців.

Парламент Австрії схвалив поправки до спеціального положення про переміщених осіб, повідомляє "Європейська правда". За них проголосували всі партії, окрім євроскептичної "Партії свободи".

"Таким чином уряд хоче створити правову визначеність для тих, кого це стосується, і зменшити адміністративний та фінансовий тягар", – пояснюють у парламенті.

Положення про переміщених осіб ухвалили в березні 2022 року на виконання директиви ЄС і спочатку надавало право на проживання вихідцям з України до 3 березня 2023 року. Право на проживання автоматично продовжували б двічі на шість місяців, якби воно не було припинене на рівні ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австрія й Угорщина ухвалили рішення не на користь України

Оскільки у жовтні 2022 року Європейська комісія оголосила, що не пропонуватиме припинення дії директиви, Австрія вирішила продовжити дію постанови. Поправка набуде чинності через тиждень після публікації.

Із 24 лютого по 31 грудня 2022 року в країні зареєстрували 91 тис. біженців з України, близько 66 тис. із них досі перебувають в Австрії. Водночас близько половини українців, які втекли до Австрії від війни, хочуть залишитися в країні назавжди.

Водночас Ізраїль у лютому зупинить щомісячні виплати українським переселенцям через закінчення терміну дії відповідного розпорядження. Із наступного місяця 26 тис. нинішніх отримувачів так званого коригувального гранту перестануть його отримувати. Загалом майже 24 тис. іммігрантів отримали принаймні одну щомісячну виплату гранту з лютого 2022 року.

Водночас українці, які втекли від війни, ще певний час отримуватимуть виплати, які санкціонував уряд країни у квітні для надання їм фінансової підтримки.

Зараз ви читаєте новину «В Австрії змінили правила проживання для українських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути