вівторок, 17 лютого 2009 19:00

В Австралії в лісових пожежах загинули 200 осіб

В Австралії в лісових пожежах загинули 200 осіб
Число жертв лісових пожеж, що продовжують вирувати на півдні Австралії, досягло 200 людей, повідомляє у вівторок австралійська телерадіокорпорацияABC з посиланням на дані місцевої поліції. Австралійські ЗМІ не виключають, що кількість загиблих може збільшитися до 300. За повідомленням поліції, дуже важко ідентифікувати жертви пожежі, оскільки деякі останки фактично знищені вогнем.

Влада австралійського штату Вікторія проводить великомасштабну операцію "Фенікс" із розшуку підозрюваних паліїв, чиї дії призвели до виникнення лісових пожеж з величезними людськими жертвами.

Дві людини вже затримано за підозрою в підпалах. Відомо, що одному чоловікові були пред"явлені звинувачення в підпалі поряд з містом Черчилль (штат Вікторія), де загинула 21 людина. За законами штату Вікторія, підпал, що призвів до загибелі людей, може каратися тюремним ув"язненням до 25 років.

Представники поліції штату Вікторія заявляють, що у разі затримання паліям будуть пред"явлені звинувачення у вбивстві. Місцеві ЗМІ повідомляють, що пожеж з такими численними людськими жертвами в Австралії ніколи не було. Наймасштабнішими в історії Австралії були пожежі в 1983 році в штатах Вікторія та Південна Австралія, жертвами яких стали 75 осіб, було знищено близько 3 тисяч будинків.

За матеріалами РИА "Новости", Известия

Зараз ви читаєте новину «В Австралії в лісових пожежах загинули 200 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути