четвер, 05 травня 2011 08:51

В Австралії помер останній ветеран Першої світової війни

В Австралії помер останній ветеран Першої світової війни

В Австралії у віці 110 років помер останній з відомих учасників бойових дій під час Першої світової війни - Клод Стенлі Шуль. Він також вважався останнім з ветеранів, які воювали в обох світових війнах.

Як повідомляється, Шуль помер у четвер, 5 травня, у ??західноавстралийскому місті Перт, в будинку для літніх людей. На момент смерті він вважався найстарішим жителем Австралії і входив до десятки найстаріших жителів світу.

Після смерті в лютому 2011 року ветерана Першої світової війни американця Френка Баклза Клод Шуль і уродженка Великобританії Флоренс Грін вважалися найстарішими ветеранами Першої світової війни.

Однак Шуль був саме учасником бойових дій, а Грін, якій виповнилося 110 років в лютому 2011 року, не брала участі в боях, а працювала офіціанткою в жіночому підрозділі ВПС Великобританії.

Клод Шуль народився у Великобританії в 1901 році. Він почав службу у ВМС Великобританії в 1916 році і взяв участь у Першій світовій війні.

У 1926 році Шуль разом з іншими досвідченими матросами ВМС Великобританії був відправлений до Австралії в якості інструктора для одного з флотських екіпажів. Пізніше він вирішив назавжди залишитися в цій країні і став служити в австралійському військово-морському флоті.

У складі ВМС Австралії Шуль воював у Другій світовій війні. Він залишив військову службу в 1956 році і залишок життя провів у Австралії.

Шуль був одружений, у нього і його дружини, яка померла раніше, троє дітей, 11 онуків і 22 правнуків. У віці 108 років ветеран опублікував книгу.

Зараз ви читаєте новину «В Австралії помер останній ветеран Першої світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути