середа, 07 вересня 2011 09:37

В Австралії невідомий вірус убиває птицю та загрожує людині

В Австралії невідомий вірус убиває птицю та загрожує людині

Малопоширений вірус, який може передаватися людям, убив величезну кількість голубів в австралійському штаті Вікторія. Тут його епідеміологи зафіксували вперше, заявило Міністерство сільського господарства.

Як зазначає головний ветеринарний лікар Австралії, доктор Марк Счіпп, мова йде про пташиний параміксовірус. Він уже реально загрожує домашній птиці, яку розводять у штаті, повідомляє Xinhua.

За словами експерта, птиця стала гинути раптово та у великих кількостях. Очевидці кажуть, що до цього в птахів спостерігались ознаки втоми й розладів з боку нервової системи (вони кружляли або трясли головами перед смертю). У людини ж вірус здатний провокувати розвиток симптомів, схожих на кон'юнктивіт і грип, які зазвичай довго не тривають.

Між тим, випадки інфікування людини надзвичайно рідкісні та зазвичай реєструються серед тих, хто вступав у безпосередній контакт з хворою птицею. У даний момент австралійські фахівці посилено відстежують ситуацію на предмет зміни динаміки захворюваності й нових смертей.

Зараз ви читаєте новину «В Австралії невідомий вірус убиває птицю та загрожує людині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути