понеділок, 21 березня 2011 13:14

В Аргентині одночасно засмажили близько 14 тонн яловичини
7

Фото: Reuters

Новий рекорд Гіннеса встановили в неділю аргентинські кухарі, засмаживши одночасно 13,713 тонни яловичини, повідомили місцеві ЗМІ.

У святі, що відбулося в місті Хенераль-Піко (General Pico), розташованому за 500 км на північний захід від столиці Аргентини Буенос-Айреса, брали участь 90 кулінарів, які продемонстрували своє вміння готувати страву "Асадо" на рожнах і спеціальних металевих решітках - "парільях".

Для гігантського барбекю було використано 25 тонн дров. Покуштувати смаженого м'яса змогли більше 30 тисяч чоловік. Порції по півкілограма продавалися менш, ніж за два долари.

Попереднє подібне досягнення, занесене до Книги рекордів Гіннеса, було зафіксовано 13 квітня 2008 року в Уругваї. Тоді засмажили 12 тонн яловичини.

М'ясо (а ним в Аргентині називають тільки яловичину) є не тільки гордістю, але і символом цієї південноамериканської країни. Колись його було так багато, що в сушеному вигляді його використовували навіть як паливо для обігріву осель. Існують десятки сортів аргентинської яловичини, і всі вони відмінної якості. Коштує вона недорого, до того ж уряд субсидіює найбільш популярні у місцевого населення частини туші.

Жодне свято у Аргентині не обходиться без "асадо". Фахівців з його приготування не прийнято називати кухарями, але їхня праця дуже почесна: саме за них піднімають один з перших тостів гості.

Зараз ви читаєте новину «В Аргентині одночасно засмажили близько 14 тонн яловичини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути