неділя, 04 липня 2010 15:36

В Яремче з"їхалися 250 юних рятувальників (ФОТО)

На Прикарпатті стартував V Міжнародний (Х Всеукраїнський) збір-змагання юних рятувальників "Школа безпеки". Урочисте відкриття змагань відбулося в Івано-Франківську

До Яремчі, де відбуватиметься конкурсна програма, з"їхалися 250 учасників зі всіх областей України, з Білорусі, Литви та Азербайджану.

Як повідомили кореспонденту "Gazeta.ua" у Центрі Пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області, учасники з Росії та Польщі не змогли приїхати через повені. До 8 липня юні рятувальники житимуть в горах у наметах, готуватимуть їжу на вогнищах і вправлятимуться у пожежній та рятувальній майстерності.

"Учасники "Школи безпеки" - юнаки та дівчата віком від 14 до 17 років, - повідомила начальник Центру пропаганди Богдана Засідко. - Під час змагань та зведених польових навчань відпрацьовуватимуться вправи з психологічної та медичної підготовки, радіаційно-хімічного захисту, проведення пошуково-рятувальних робіт, подолання природних перешкод, аварійно-відновлювальні роботи в зоні надзвичайної ситуації, рятувальні роботи на воді, тематичні конкурси.

Символічний традиційний вогонь цього спортивного свята запалили лауреати Всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року" – учень Новомиргородської загальноосвітньої школи N1 Кіровоградської області, удостоєний почесної відзнаки МНС "За відвагу в надзвичайній ситуації ІІ ступеня", вихованець Руху, 14-річний Сергій Богатиренко та 16-річна учениця загальноосвітньої школи міста Горлівка Донецької області, нагороджена медаллю "За врятоване життя" Наталія Ленко.

"Мужність та витримка цих дітей в екстремальній ситуації стали запорукою порятунку людей під час пожежі, - розповіла Богдана Засідко. – Сергій врятував семирічного хлопчика з палаючого, закритого на замок будинку. А Наталя винесла з охопленої пожежею хати 5 членів своєї сім"ї – маленьких братиків, сестричку та хвору бабусю."

Багато учасників цьогорічних змагань приїхали на "Школу безпеки" вперше. 15-річна Анжеліка Гашперович приїхала до України з Вільнюса. Розповідає, що пожежна справа у неї – річ спадкова.

"Мій тато – пожежник, - каже дівчина. – Якось відправив мене у літній табір рятувальників, мені там сподобалося. Ось уже два роки займаюся пожежно-прикладним спортом. Найбільше подобається гасити вогонь. Одного разу в лісі я навіть гасила справжню пожежу. Ми відпочивали з однокласниками і раптом побачили полум"я. Ми не розгубилися, почали гасити його ногами, носити воду. Сьогодні будемо виборювати перемогу для Литви.

Першими змаганнями юних рятувальників у день стали "Бойове розгортання та гасіння пожежі" та "Пошуково-рятувальні роботи в зоні хімічного або радіаційного забруднення". Найкращі результати відповідно продемонстрували юні рятувальники "Школи безпеки" з Тернопільської та Вінницької областей.

Зараз ви читаєте новину «В Яремче з"їхалися 250 юних рятувальників (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути