понеділок, 27 серпня 2007 18:57

У Абхазії впало космічне сміття, а не російський літак

На територію Абхазії впав не літак, а "космічне сміття", рахує начальник Державної екологічної служби невизнаної республіки Роман Дбар.

МВС Грузії стверджує, що грузинські сили 22 серпня над Кодорськім ущелиною збили літак, який нібито порушив повітряний простір з боку Росії. Росія відкидає цю версію. Свої припущення висувають і в Абхазії. Одну з них озвучив в понеділок Дбар.

"23 серпня в 21:35, над Чорним морем було зареєстровано космічне тіло. Воно увійшло до щільних шарів атмосфери над морем, запалало, розкололося на окремі великі фрагменти, які зіткнулися з поверхнею землі в районах Головного Кавказького Хребта, а дрібні згоріли в атмосфері", - заявив головний еколог Абхазії.

За його словами, ніякого літака не було. "Це було космічне тіло, яке спостерігалося з різних районів Абхазії", - сказав Дбар. До такого висновку, заявив він, прийшла Державна екологічна служба Абхазії на основі опиту очевидців, аналізу траєкторії руху, швидкості і розмірів об"єкту.

Тим часом раніше начальник генерального штабу озброєних сил Абхазії Зайців повідомив, що в середу вечером в горах в Кодорськом ущелина впав літак. "Це, швидше за все, був бомбардувальник або літак розвідник, який з невідомих причин отримав пошкодження і впав в горах", - сказав Зайців.

Співробітникам МВС Грузії поки не вдалося знайти в Кодорськом ущелину літак, але найближчим часом вони обіцяють винести висновок про те, що там відбулося.У лісі в ущелині минулого тижня була зафіксована пожежа. "Вогнища спалаху в лісовому масиві з північного боку Кодорського ущелини були в декількох місцях. Групі, яка працює на місці, доводиться вивчати дуже велику територію. І найближчим часом ця група представить свій висновок за підсумками розслідування", - повідомляє МВС Грузії

За матеріалами РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «У Абхазії впало космічне сміття, а не російський літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути