четвер, 08 квітня 2021 06:01

"Усі забобони - брехня" - сьогодні відзначаємо Собор Архангела Гавриїла

8 квітня православні і греко-католики відзначають Собор Архангела Гавриїла. За народним календарем, день Василя або Гавриїла Благовіста.

Архангел Гавриїл та Михаїл займають особливе місце у православ'ї. Вони є вісниками Божими, розповів Gazeta.ua священнослужитель Православної церкви України отець Роман.

"Саме Гавриїл явився до Діви Марії та сповістив її про те, що вона зачала і породить Спасителя всіх праведних християн - Божого Сина. Свято Благовіщення відзначають 7 квітня", - пояснив священник.

Автор: pinterest.com
  Архангел Гавриїл сповіщає Богородицю про те, що вона стане матір'ю Божою.
Архангел Гавриїл сповіщає Богородицю про те, що вона стане матір'ю Божою.

У цей день віряни мають прийти у храм на службу та звертатися у молитвах до Архангела Гавриїла. Просять послати багатий медовий урожай, зцілити від недуг, захистити під час купання в природних водоймах, вберегти мисливців в лісі від диких звірів, худобу - від хвороб, сім'ю - від злих наклепів.

"Особливих традицій святкування немає. Однак, як і на всі церковні свята, треба прийти до церкви, відстояти службу та молитися до Бога", - каже отець Роман.

За народними повір'ями, 8 квітня Архангел спускається з неба, походжає серед людей по землі, слухає їхні бажання і деякі з них обов'язково виконує.

Також існують прикмети, що будь-яка почата у цей день справа буде провальною, не можна займатися важкою фізичною роботою та рукоділлям. Кажуть, 8 квітня з'являються на світ фізично ослаблені діти. Окрім цього, не можна зловживати їжею та алкоголем, позичати гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Благовіщення погода підготувала сюрприз

Погодні прикмети на 8 квітня:

- Якщо до сьогоднішнього дня верба зацвіла, то бджолярам вже можна вулики на пасіках виставляти.

- Якщо на день Гавриїла зазеленіла черемха, значить, можете вже саджати картоплю.

"В інтернеті є багато інформації про те, що можна робити у це свято, а що ні. Так то все брехня, не знаю, хто це придумав. Не треба вірити у ті забобони, які вигадали у народі", - наголошує отець Роман.

7 квітня православні християни відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці. За Євангелієм, від Луки Бог послав Архангела Гавриїла в місто Назарет до Діви Марії. Архангел повідомив, що вона стане матір'ю Божою, а сина має назвати Ісусом. Це свято символізує звістку про початок звільнення людей від гріхів. Символ Благовіщення - біла лілія.

Зараз ви читаєте новину «"Усі забобони - брехня" - сьогодні відзначаємо Собор Архангела Гавриїла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути