субота, 26 червня 2010 10:53

Ющенко не втручається у відновлення "Мистецького Арсеналу"

Ющенко не втручається у відновлення "Мистецького Арсеналу"

На остаточне відновлення "Мистецького Арсеналу" знадобиться близько 1,5 мільярдів гривень. У 2010 році на ці потреби виділено 125 мільйонів гривень, заявила в інтерв"ю "Дзеркалу тижня" нещодавно призначена на посаду директора музейного комплексу Наталія Заболотна.

За словами нового директора, 125 млн гривень — це тільки бюджетні кошти, до процесу відновлення "Арсеналу" планується залучити спонсорів.

"В "Арсеналі", до речі, досі працює КРУ. Висновків поки що не зроблено. Хоча вже є попередні акти. Проте не нам розбиратися хто правий, хто винен. Хочеться, щоб музей ожив, запрацював", — наголосила Заболотна.

"Арсенал" потрапив у програму підготовки до Євро-2012, — зауважила директор музею. — Може, й не вдасться завершити будівництво до 2012-го. Але виставити якісь колекції, прийняти гостей, гадаю, зможемо".

За її словами, комплекс повинен здаватися поетапно. В першу чергу, необхідно закінчити підземний простір і перший поверх, і тоді незалежно від будівельних робіт на другому, третьому і четвертому поверхах, можна буде приймати нові проекти. Подальше будівництво буде приховане від очей відвідувачів.

"Уже запрошуємо гостей на листопадовий "АРТ-КИЇВ contemporary 2010" — на цій же території. Міжнародний арт-ярмарок важливо відкрити саме в "Арсеналі". Нехай люди бачать принаймні зародок майбутнього величезного комплексу. На листопад запрошені відомі куратори, зацікавлені у співробітництві з Україною", — повідомила Заболотна.

За словами директора, насамперед необхідно закінчити дах. "Минулу зиму "Арсенал" бідував без даху. З величезним десятиметровим котлованом у подвір"ї... Якщо в такому стані комплекс зустріне і другу зиму, то можливий рух ґрунтів. Як результат — пошкодження стін. Тому з липня і закриваємося на реконструкцію", — сказала Заболотна.

Директор "Арсеналу" також заявила, що проведення фестивалю "Гогольфест" на території комплексу недоцільно.

"Треба вибирати: або проводимо фестиваль, або будуємо, а фактично рятуємо "Арсенал". Поєднати будівництво і захід такого масштабу, пов"язаний із сучасним мистецтвом і з величезною кількістю учасників, неможливо. Нам запропонували: ви починайте будівництво, а потім перерветеся на півтора місяця. Але неможливо задіяти 50 КАМАЗів, 3000 чоловік, місяць пропрацювати і сказати: ну, пробачте, тепер ідіть у відпустку, бо тут буде фестиваль...", — пояснила вона.

Наталія Заболотна також додала, що голова наглядової ради "Мистецького Арсеналу" колишній президент Віктор Ющенко зараз в "Арсеналі" не з"являється і з ним ніхто не погоджує творчі та будівельні плани.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не втручається у відновлення "Мистецького Арсеналу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути