Ексклюзиви
четвер, 20 серпня 2009 13:08

Ющенко наказав перекласти усі російськомовні бігборди у Криму

Ющенко наказав перекласти усі російськомовні бігборди у Криму

Рекламні агентства відмовляються приймати макети російською мовою.

Відучора будь-які тексти, які розміщуються на бігбордах і постерах, повинні бути написані виключно українською мовою. А тих замовників, які сплатили за послугу раніше і їх російськомовний плакат або афіша красуються в місті або уздовж траси, лякають застосуванням санкцій.

- Такий поспіх пояснюється просто: під час свого останнього візиту до Криму президент їхав по Євпаторійській трасі і помітив, що більшість бігбордів, встановлених на розділовій смузі, мають текстівки російською мовою, - розповіло джерело, близьке до рекламному бізнесу. - Адже в Україні діє закон "Про рекламу", згідно з яким тексти офіційних оголошень, повідомлень, плакатів, афіш, реклами повинні виконуватися тільки державною мовою або містити підрядковий переклад. Ющенко так розсердився, що наказав негайно все змінити. Мовляв, якщо в наступний мій приїзд з плакатів як і раніше "дивитимуться" російські букви - зріжу всі бігборди.

У рекламодавців є один тиждень - до 25 серпня їм необхідно в обов"язковому порядку перекласти плакати державною мовою. У крайньому випадку, надати невеликий стикер-переклад текстової частини. Його-то і наклеять поряд.

- Поки що рано говорити про знос російськомовної реклами в місті, - повідомив мер Сімферополя Геннадій Бабенко. - Спочатку треба провести інвентаризацію і розібратися з несанкціонованими бігбордами. Тобто тими, хто вже декілька років підряд використовує рекламні площі, але ні копійки не платить до бюджету. А потім вже займемося і мовою. Я думаю, що до зносу "не таких" афіш і плакатів справа не дійде.

- До цієї пори у нас в Криму на ці закони дивилися крізь пальці, - говорить джерело. - Адже є Конституція автономії, яка передбачає використання на рівних двох мов. До того ж рекламуватися українською мовою на півострові ніхто не хоче!

За матеріалом "Комсомольская правда" в Украине"
Зараз ви читаєте новину «Ющенко наказав перекласти усі російськомовні бігборди у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути