середа, 08 серпня 2007 10:29

Ющенко до Ротару: "Це колосальна державницька робота"

У день народження Софії Ротару Президент вручив їй Орден "За заслуги" ІІ ступеня

У день 60-річного ювілею Софії Ротару, який вона відсвяткувала 7 серпня в Лівадійському палаці біля Ялти, Президент України Віктор Ющенко вручив співачці Орден "За заслуги" ІІ ступеня. Нагороду було вручено відповідно до Указу за "вагомий особистий внесок у розвиток українського музичного мистецтва, високу виконавську майстерність та багаторічну плідну діяльність".

Вітаючи ювілярку, Глава держави надзвичайно високо оцінив ту роль, яку впродовж багатьох років відігравала творчість Софії Ротару для України та її народу. "Я дуже шаную те, що ви робите на естраді, але я переконаний, що ви робите набагато більшу справу – українською піснею формуєте той дух, ту енергію, які несуть нашу ідентичність", – сказав Віктор Ющенко. На його переконання, людина, яка своєю діяльністю збагачує такі унікальні явища, як українська пісня, традиція є безумовно "великим подарунком для нації". "Це колосальна державницька робота, яку ви робите", – сказав Президент, звертаючись до співачки. Ющенко також підкреслив, що готовий і надалі всіляко підтримувати Софію Михайлівну в її роботі. "Для мене це завжди буде великою честю", – сказав він. Глава держави подарував Софії Ротару ікону Божої Матері.

Привітати ювілярку приїхали понад сто гостей, серед яких державні діячі та діячі мистецтва України, Молдови та Росії. Свої вітання Софії Ротару, зокрема, висловили міністр закордонних справ Арсеній Яценюк та інші урядовці, керівники АР Крим, посол РФ в Україні Віктор Чорномирдін, голкіпер київського "Динамо" Олександр Шовковський, дизайнер Лілія Пустовіт та багато інших. Привітати співачку приїхали Алла Пугачова, Йосип Кобзон, Лев Лещенко та ін. Прес-служба Президента України.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко до Ротару: "Це колосальна державницька робота"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути