понеділок, 05 травня 2008 12:12

Уряд Італії оприлюднив інформацію про доходи всіх жителів країни

Громадянам Італії стало відомо, хто і скільки платить в країні податків: уряд лівоцентриста Романо Проді, що йде у відставку, опублікував відомості про надходження від всіх 40 млн італійців, що сплатили податки у 2005 році.

Веб-сайт з вказаною інформацією відразу "обвалився" через наплив користувачів. Проте, публіці стало відомо, що найбільше податків заплатив дизайнер Джорджіо Армані - 19 млн євро (29 млн доларів) з доходів в 44 млн євро (68 млн доларів).

Деякі організації вітали появу сайту, назвавши його рідкісним прикладом відвертості. Але набагато більше число людей ошаленіло, і сайт закрили через декілька годин після появи.

"Це божевілля", - обурюється Беппе Грілло, комік, що непогано заробив на своїх антиурядових монологах. Грілло, відомості про доходи якого також з"явилися у мережі, заявив, що уряд "надав злочинцям інформацію про доходи і адреси платників податків".

Проте Вінченцо Віско, заступник міністра фінансів, що йде у відставку, вважає, що цей крок був спрямований на боротьбу з ухиленням від податків. Сайт повинен був з"явитися ще в січні, повідомив він, проте через парламентські вибори відбулася затримка.

Хоча офіційний сайт про податки помер, його віртуальне життя продовжується. Пізніше італійські газети повідомили, що його скопіювали і знов розмістили у іншому місці - як новий крок в боротьбі за сплату податків.

Крупний скандал через податків спіткав рік тому і найбільший нафтогазовий концерн Італії ENI, партнера російського монополіста "Газпрому" в проекті газогону "Південний потік".

Міланська прокуратура звинуватила ENI у навмисному спотворенні інформації про кількість постачань газу з метою зниження податкових виплат і завищення цін на сировину для споживачів. В результаті кожна італійська сім"я переплачувала за газ в середньому 100 євро в рік, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Італії оприлюднив інформацію про доходи всіх жителів країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути