Ексклюзиви
субота, 21 червня 2008 17:41

Уряд Ірану: Тегеран не припинить програму по збагаченню урану

Іран не припинить свою програму по збагаченню урану. Про це сьогодні заявив представник іранського уряду Хуссейн Ельхам. За його словами, вимога Заходу зупинити роботу по збагаченню "нелогічно", передає агентство IRNA.

Заява Х.Ельхама була зроблена в той самий час, коли від Ірану очікується офіційна відповідь на пакет нових міжнародних пропозицій за ядерною програмою цієї країни.

Нагадаємо, раніше в поточному місяці верховний представник Європейського Союзу по зовнішній політиці і безпеці Хав"єр Солану від імені "шестірки" світових держав (Росія, США, КНР, Великобританія, Франція і Німеччина), а також Євросоюзу передав іранському керівництву новий пакет ініціатив по врегулюванню іранського ядерного питання. Пропозиції, підготовлені "шестіркою" минулого місяця, покликані спонукати Іран ввести мораторій на збагачення урану в обмін на солідні політичні і економічні преференції і допомогу міжнародного співтовариства в розвитку мирної атомної енергетики. Проте Іран негайно заявив, що не розглядатиме ніяких пропозицій, пов"язаних з вимогою припинити або припинити збагачення урану.

Уряд Ірану стверджує, що не веде розробок ядерної зброї і має право на "мирний атом". Проте виробництво високозбагаченого урану, яке налагоджує Тегеран, потенційно є військової ядерної програми, що становить, і викликає побоювання у міжнародного співтовариства, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Уряд Ірану: Тегеран не припинить програму по збагаченню урану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути