четвер, 27 червня 2013 12:00

УПЦ (МП) застерігає від політичних спекуляцій на тему Волинської трагедїі

УПЦ (МП) застерігає від політичних спекуляцій на тему Волинської трагедїі
Фото: pravda.lutsk.ua

Українська Православна Церква (Московського Патріархату) засуджує будь-які спроби політичних спекуляцій довкола Волинської трагедії і вважає, що це братовбивче протистояння виникло через гріховне спотворення національного почуття. Про це йдеться у зверненні духовенства УПЦ (МП) з приводу цієї сумної дати.

"Православна Церква застерігає, що "національні почуття можуть бути причиною гріховних явищ, таких як агресивний націоналізм, ксенофобія, національна винятковість, міжетнічна ворожнеча. Волинська трагедія стала сумним прикладом саме такого гріховного спотворення національного почуття. Християнський патріотизм є несумісним з проявами насильства по відношенню до інших народів. Тому Православна Церква однозначно засуджує міжетнічну ворожнечу, як таку, що суперечить християнській етиці", — йдеться в зверненні.

"Нажаль, сьогодні ми спостерігаємо, як різні політичні сили намагаються використати сумну річницю Волинської трагедії для суспільних маніпуляцій. Українська Православна Церква однозначно засуджує будь-які спроби використати для політичних спекуляцій трагедію, яка забрала численні життя поляків і українців", — заявляють в УПЦ (МП).

Православні священнослужителі зазначають, що українці і поляки повинні будувати братні взаємовідносини, долаючи важкий тягар історичних протистоянь і конфліктів.

Зараз ви читаєте новину «УПЦ (МП) застерігає від політичних спекуляцій на тему Волинської трагедїі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути