пʼятниця, 04 липня 2008 15:30

У Миколаєві винайдено універсальний опалювальний прилад

Котел працює на будь-якому виді палива та удвічі економніший від імпортних аналогів. Автор унікального агрегату – місцевий винахідник. Розробками умільця вже не один рік опалюють житло та виробництво. Але досі винахід не отримав підтримки ні з боку влади, ні від бізнесменів.

Миколаївець Григорій Глушко створив універсальний котел. Конструкція компактна та економна. На відміну від імпортних аналогів, система опалення монтується зі сталевих труб та без насоса. Винахідник каже, що саме насос забирає багато енергії. Котел може працювати на будь-якому паливі та економити його вдвічі.

Миколаївський винахідник – самоук. Встановити систему опалення унікальної конструкції вирішив ще 10 років тому, у власному будинку. Ще три його котли, але вже іншої модифікації, зараз працюють на сушильні лісу, у залізничному депо і приватному господарстві. Зараз котел Григорій вдосконалює та паралельно розробляє проект системи опалення з природною циркуляцією.

Торік за свій винахід миколаївець отримав диплом за найкращий реалізований проект. Але знайти фінансову підтримку для промислового виробництва не може. Обласна інспекція з енергозбереження нарікає: винахідник не контактує з ними. Григорій пояснює, що не довіряє владі і розраховує на приватного інвестора, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «У Миколаєві винайдено універсальний опалювальний прилад ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути