субота, 21 липня 2018 16:59

Укрзалізниця визначилася із назвою локомотивів, які закупить у американців

Укрзалізниця визначилася із назвою локомотивів, які закупить у американців
У державній компанії Укрзалізниця розповіли, що локомотиви, які для України будує американська компанія General Electric, отримають назву "Тризуб". Фото - Агрополіт

У державній компанії Укрзалізниця розповіли, що локомотиви, які для України будує американська компанія General Electric, отримають назву "Тризуб".

Назву обрали під час візиту української делегації до міста Ері, штат Пенсильванія, де будуються ці локомотиви. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За словами голови правління Укрзалізниці Євгена Кравцова, на заводі General Electric є співробітники — нащадки українських мігрантів, які переїхали до Пенсильванії в 50-х роках минулого сторіччя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омелян спрогнозував, коли в Україні зникнуть плацкартні вагони

"Відомо, що українські переселенці в Пенсильванії називали свої осередки "Тризуб" чи "Тризубівка". "Тризубівки" швидко ставали центрами культурного, спортивного та загалом громадського життя українців у Пенсильванії", — розповів очільник Укрзалізниці.

Також Кравцов додав, що під час візиту до США українська делегація переконалася, що будівництво локомотивів ведеться "з дотриманням найвищих стандартів якості".

Американська корпорація General Electric виготовлятиме тепловози для поїздів Укрзалізниці. Угоду керівники підприємств підписали 21 липня. Востаннє пасажирські тепловози в Україні купували ¬2009-го. Їх виготовляли в Луганську. Після окупації виробництво зупинили. Американці запропонували виготовити й модернізувати кількасот локомотивів.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця визначилася із назвою локомотивів, які закупить у американців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути