вівторок, 04 травня 2010 17:16

"Укртелеком" вже не вдасться продати дорого - економіст

"Укртелеком" вже не вдасться продати дорого - економіст

"Укртелеком" треба було приватизувати раніше, тому що це підприємство вже давно не є привабливим. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив екс-нардеп, доктор економічних наук і професор Володимир Черняк.

"Найкращу ціну за нього можна було отримати 5-7 років тому. Зараз воно постійно здешевлюється, бо не відбувається процес його оновлення. 5 років тому, коли виникало питання по приватизації "Укртелекому", був зроблений висновок - "Укртелеком" фізично і морально застарів. Виробничі і невиробничі фонди українських підприємств зношені на 70-80 відсотків", - сказав він.

За словами Черняка, для влади приватизація "Укртелекому" надзвичайно доцільна навіть, якщо виручена сума буде невеликою, бо необхідно наповнювати бюджет, виконувати соціальні зобов'язання.

"Ті 40 мільярдів, які дає Україні газова угода, будуть зекономлені протягом 10 років. Це не живі гроші, які потрібні Україні, яка має високі боргові зобов'язання, відчуває потребу в інвестиціях і має дефіцит бюджету. Ще існує заборгованість по заробітній платні, дебіторсько-кредиторська заборгованість, внутрішній борг по облігаціях, який потрібно гасити", - зазначив економіст.

На думку Черняка, уряд хапається за приватизацію як за соломинку, щоб наповнити бюджет.

"На жаль, в Україні приватизація відбувається без конкуренції, не прозоро. Влада комусь сприяла, мала від цього хабарі і сама створювала олігархів. В Україні ніхто не став багатим за рахунок організації виробництва, продажу товарів, чи надання послуг. У нас не було Білів Гейтсів - олігархами в Україні стають ті, кому допомогли підхопити частку державного майна", - підсумував екс-нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Укртелеком" вже не вдасться продати дорого - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути