Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2020 15:58

Укрпошта презентувала марки з героями мультфільму "Мавка. Лісова пісня"

Укрпошта презентувала марки з героями мультфільму "Мавка. Лісова пісня"
Колекційний набір складається з поштової марки, конверта "Перший день" і поштової картки. Фото: пресслужба Укрпошти

Поштові марки із героями мультфільму "Мавка. Лісова пісня", присвячений 150-річчю від дня народження Лесі Українки, представила Укрпошта.

На них зображені головні герої анімаційного фільму "Мавка. Лісова пісня", що створюється за мотивами класичної драми-феєрії Лесі Українки. Це Мавка, її коханий Лукаш, а також Жабокиць Квусь — магічне лісове створіння, повідомили у пресслужбі Укрпошти.

"Укрпошта через філателію продовжує популяризувати вітчизняні мультфільми. Раніше ми випустили знаки поштової оплати з героями "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила". А результатом нинішньої співпраці з FILM.UA Group стали марки з героями мультфільму "Мавка. Лісова пісня". Ми знову і знову говоримо, що поштові марки — це сучасно. І вони можуть бути цікаві дітям завдяки таким яскравим і сучасним випускам. Упевнений, що ці марки стануть окрасою колекцій не тільки філателістів України, а й поціновувачів марок з інших країн", — зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта скасувала комісію за переказ коштів

Колекційний набір складається з поштової марки, конверта "Перший день" і поштової картки. На конверті Мавка представлена​​в зимовому образі з Рисеням на руках, а в центрі композиції чарівна Верба — серце лісу. Штемпель спецпогашення виконаний у вигляді магічної руни Мавки, що символізує єдність 4 стихій.

Поштову марку "Мавка. Лісова пісня", яка надрукована на самоклейкому папері, з 30 листопада можна придбати у відділеннях Укрпошти, у поштовому мінімаркеті. Тираж марок — 100 тис. примірників, їх номінал — V, (еквівалент 9 грн, що відповідає тарифу на відправку простої письмової кореспонденції вагою до 50 г по Україні.

15 липня в обігу з'явилися поштові марки "Садовий жасмин" та "Лаванда". Належать до серії "Садові квіти". Марки особливі, бо надруковані на ароматизованому папері. Якщо потерти квіти, то можна відчути запах жасмину і лаванди. Також марки мають незвичну круглу форму і клеяться на конверт у форматі наліпки, передає пресслужба Укрпошти.

Зараз ви читаєте новину «Укрпошта презентувала марки з героями мультфільму "Мавка. Лісова пісня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути