Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2008 09:29

Укрнафта запустила найпотужнішу в Україні свердловину

На Мільковському нафтогазоконденсатному родовищі управління Чернігівнафтогаз компанією Укрнафта введена в експлуатацію найпродуктивніша в Україні свердловина - номер 700.

Свердловина має найбільшу довжину горизонтальної ділянки - 713,74 м, зокрема в продуктивному пласті - 245 м. Середньодобовий дебіт нафти при фонтанній способі експлуатації складає 170-250 т, газу - 140-250 тис. куб. м.

Як повідомляється, бурові роботи проводило Прилукське управління бурових робіт ВАТ Укрнафта із залученням технологій НТП Бурова техніка і компанії Шлумберже.

ВАТ Укрнафта є вертикально-інтегрованою компанією із видобутку, переробки та реалізації вуглеводневої сировини. 51% акцій компанії належить державі.

За півроку компанія збільшила чистий прибуток у 2,36 разу порівняно з аналогічним періодом 2007 р. - до 954,71 млн. грн. Проте видобутку нафти і газу Укрнафтою за цей період дещо знизилася. У першому півріччі цього року компанія вже увела в експлуатацію 24 нові свердловини.

Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Укрнафта запустила найпотужнішу в Україні свердловину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути