Ексклюзиви
середа, 14 серпня 2019 09:30

Українсько-турецька зброя: спільне підприємство вже працює над проектами

Українсько-турецька зброя: спільне підприємство вже працює над проектами
Підприємство "Укроборонпрому" і турецької компанії Baykar Defence розпочало роботу. Фото: ua.news

Спільне підприємство "Укроборонпрому" і турецької компанії Baykar Defence вже має в роботі 4 проекти з виробництва озброєння та військової техніки. Про це розповів гендиректор концерну "Укроборонпром" Павло Букін, передає "Укрінформ". Як відомо, держпідприємство "Укрспецекспорт", яке уклало угоду з турецькою стороною, входить до складу Укроборонпрому.

"Логіка співпраці наступна. У нас є якийсь вид озброєння, а у турецької сторони – багато напрацювань в електроніці. Ми беремо наш зразок, турецька сторона надає сучасні електронні системи. І ми створюємо новий продукт. У нас в роботі вже є чотири таких проекти", – розповів Букін.

За його словами, виробничі площі будуть розміщені в Туреччині, а перші проекти будуть реалізовуватися у сфері створення високоточної зброї.

"Створюючи спільне підприємство, ми бачимо конкретну перспективу в конкретних кейсах. У першу чергу, це протитанкові системи і кероване озброєння. Це будуть нові зразки спільного українсько-турецького виробництва, у цих продуктів буде велика конкурентна спроможність", – сказав гендиректор Укроборонпрому.

Перспектива співпраці в цьому проекті – забезпечення потреб Збройних сил України і Туреччини, а також експорт на ринки третіх країн.

"Це підприємство створюється саме для спільної розробки нових видів озброєння і військової техніки, постачання їх Збройним силам України і Туреччини, у першу чергу, і на експорт. Це взагалі перше спільне підприємство Укроборонпрому з іноземними партнерами. Це повноцінна військова компанія з паритетною участю двох сторін", – пояснив Букін.

Нагадаємо, держкомпанія "Укрспецекспорт", що входить до складу Укроборонпрому, і турецька Baykar Defence, яка є одним із провідних виробників безпілотників, створили спільне підприємство у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій. Угода про це була підписана під час візиту президента України Володимира Зеленського у Туреччину.

Як повідомлялося, збільшення заробітків України на своїй військовій продукції не за горами. У Туреччині завершилася Міжнародна виставка військової техніки IDEF-2019, в якій взяла участь і наша країна. Результати роботи української делегації можна вважати цілком успішними. Наприклад, держпідприємство "Спецтехноекспорт" парафувало контракт на поставку у Туреччину високоточних ракет "Конус" розробки київського КБ "Луч".

Зараз ви читаєте новину «Українсько-турецька зброя: спільне підприємство вже працює над проектами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути