Ексклюзиви
вівторок, 30 квітня 2019 05:05

Українського мільйонера заарештували повторно

Українського мільйонера заарештували повторно
У Москві Павло Климець заарештований повторно. Фото: РБК

У Росії повторно заарештували колишнього народного депутата України і мільйонера Павла Климця. Також під арештом опинилася генеральний директор його алкогольної компанії "Олімп" Юлія Самойлова.

Таке рішення прийняв Хамовницький суд Москви, передає "КоммерсантЪ".

І Климець, і Самойлова перебуватимуть під вартою до 10 червня. Їх звинувачують у дачі хабара в особливо великому розмірі.

За даними російський слідчих, Павло Климець нібито передав гроші для затвердження бізнес-плану, який допоміг би отримати доступ до управління лікеро-горілчаного заводу "Бахчисарай" в Криму, що належав компанії "Олімп" до окупації Криму. Самойлова нібито виступала посередником у передачі грошей.

Про хабарі правоохоронцям повідомив колишній адвокат і "відомий решальщик" Гір Чудопалов, який зараз сам перебуває під арештом у справі про хабарництво.

Раніше повідомлялося, що в Москві слідчі Слідчого комітету РФ затримали українського мільйонера Павла Климця. 12 квітня суд відправив бізнесмена в СІЗО, проте його адвокати оскаржили це рішення і апеляційний суд відправив справу на новий розгляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомого українського бізнесмена заарештували у Москві

Андрій Климець був депутатом Верховної Ради в 2006-2012 роки. Керує алкогольною компанією OLYMP, яка виробляє горілку, коньяк і вино. У 2014 році компанія втратила активи в окупованому Криму. Крім того, у його банку "Український фінансовий світ" відібрали ліцензію.

У 2011-2015 роках Климець входив у сотню найбагатших людей України. За оцінкою Forbes Україна на 26 квітня, статки бізнесмена оцінюються в $34 млн. За оцінками Dragon Capital, за підсумками минулого року його статки склали $99 млн.

Зараз ви читаєте новину «Українського мільйонера заарештували повторно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути