Ексклюзиви
вівторок, 29 серпня 2006 18:35

Українським водіям доведеться отримувати ще одні права для поїздок до Європи

Нові українські водійські посвідчення, не чинні в усіх країнах світу, бо не є посвідченням особи. Про це заявив начальник департаменту Державтоніспекції Сергій Коломієць, передає 5 канал.

– Ми приєдналися до конвенції міжнародної, і всі країни визнають наші посвідчення як посвідчення водія. Можна їздити по ньому, але посвідчення водія у нас не є посвідченням особи. У нас в країні ви не зможете за посвідченням водія здійснити операції, - зазначив він.

У країнах Європейського Союзу, аби взяти авто в оренду, в українців вимагають ще й права міжнародного зразка.

Незручність полягає в тому, що це правило було введене в Європі 3 місяці тому, але в Україні такої інформації ніде немає.

В свою чергу представник асоціації міжнародних перевізників України Сергій Кокот зазначив, що водійське посвідчення міжнародного зразка в Україні існує.

За його словами, це - сіра книжечка, схожа на трудову, в якій написано водійські категорії 5-ма іноземними мовами та є фотографія з печаткою.

– На українських правах, якщо їдеш на особистому автомобілі, зараз ще можна виїхати закордон, маючи закордонний паспорт та національне посвідчення, - зазначив він.

Міжнародні водійські посвідчення видає Центр безпеки дорожнього руху при Міністерстві внутрішніх справ, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Українським водіям доведеться отримувати ще одні права для поїздок до Європи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути