неділя, 02 червня 2019 18:47

Український транспортний проект визнали одним із кращих у світі

Український транспортний проект визнали одним із кращих у світі
Житомир отримав грант 150 тис. євро на проект міської мобільності. Фото: Житомир. Журнал

Житомир став одним із переможців міжнародного конкурсу проектів розвитку сталих способів пересування TUMI CHALLENGE 2019. Про це повідомляють у міській раді.

Тепер Житомир єдине місто в Україні, яке разом з 10 іншими містами світу отримає грантову підтримку на розвиток сталої міської мобільності в рамках TUMI (transformative urban mobility initiative) міжнародної Ініціативи трансформаційної міської мобільності.

Результати конкурсу оголосили на Міжнародному транспортному форумі у місті Лейпциг (Німеччина).

"Перемога стала можливою завдяки тісній співпраці Житомирської міської ради з проектом "Інтегрований розвиток міст в Україні", в рамках якого було розроблено план сталої міської мобільності Житомира із залученням професійних експертів Dornier Consulting International GmbH у сфері транспорту та мобільності, під керівництвом Олени Чернишової", – каже співавтор проекту, директор КП "Житомиртранспорт" Іван Фурлет.

"Оцінивши перспективи розвитку транспортної галузі нашого міста, партнери з TUMI виділили грант у 150 тисяч євро на втілення проекту міської мобільності серед школярів, який складатиметься з двох частин — просвітницької та інфраструктурної", - додав мер міста Сергій Сухомлин.

Мета проекту — мотивувати учнів пересуватися на велосипедах чи громадському транспорті. Для цього проведуть просвітницькі заходи, встановлять велопарковки та іншу велоінфраструктуру.

Мобільність житомирських шкіл досліджували у вересні 2018-го під час Європейського тижня мобільності. Це показало, що пішохідна та велосипедна інфраструктура навколо шкіл є незадовільною і не спонукає людей бути активнішими. Небезпека вуличного середовища змушує батьків частіше відвозити дітей автомобілем до школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна піднялася в рейтингу конкурентоспроможності країн світу - дослідження

Проект "Сталий шлях до школи" передбачає вибір пілотних шкіл, які розроблять план сталої мобільності, проведуть комплексну діагностику та розроблять інфраструктурні рішення для покращення мобільності навколо школи.

Це дозволить:

– підвищити безпеку та зручність пересування школярів на навчання;

– зменшити частку руху автомобілем та збільшити кількість велосипедних поїздок і ходьби;

– забезпечити адміністрацію шкіл інструментами для планування та поліпшення мобільності та включення дітей до процесу прийняття рішень;

– розробити позитивний приклад для управління шкільною мобільністю в Україні та поширити його на інші школи.

Ініціатива трансформаційної міської мобільності TUMI дозволяє лідерам країн, що розвиваються, та нових країн розвивати сталу міську мобільність. Вона пропонує технічну й фінансову підтримку інноваційних ідей. У TUMI Федеральне міністерство економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) об'єднало провідні світові установи, які працюють у сфері сталої мобільності з міськими мережами та аналітичними центрами довкола виконання найбільш актуальних локальних проектів. Ініціатива об'єднує 1000 лідерів з усього світу.

Зараз ви читаєте новину «Український транспортний проект визнали одним із кращих у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути