неділя, 20 травня 2018 13:15

Український письменник відмовився від їжі на підтримку Сенцова

Український письменник відмовився від їжі на підтримку Сенцова
Олег Сенцов вже тиждень голодує Фото: kp.ua

Письменник Андрій Любка закликав громадськість частково відмовитися від їжі на підтримку політв'язня Олега Сенцова. Кримський режисер сьомий день голодує.

"На знак солідарності з Олегом я вирішив сьогодні відмовитися від їжі. Закликаю долучатися й вас – відмовтеся від їжі на день, кілька годин, відмовтеся від обіду чи вечері. Це ще й корисно для здоров'я, а гроші, які б ви витратили на похід у ресторан чи приготування страви, можете переказати на рахунок якоїсь із ГО, що займаються захистом політв'язнів, або ж написати листівку комусь із наших в'язнів і надіслати її в РФ в рамках кампанії Let My People Go Ukraine", – написав Андрій Любка на сторінці у Facebook.

14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування​ з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів у Росії. За словами адвоката, власного звільнення він не вимагає і готовий померти, якщо його вимоги не виконають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати Сенцова розповіла про останній дзвінок сину

Сенцова утримують у колонії в Лабитнангі – місті в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії, розташованому за Північним полярним колом.

Російські спецслужби затримали Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка в анексованому Криму в травні 2014 року. Їх звинуватили в організації терактів на півострові. Сенцова засудили до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обвинувачені свою провину не визнали.

Зараз ви читаєте новину «Український письменник відмовився від їжі на підтримку Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути