субота, 19 травня 2018 15:52

Мати Сенцова розповіла про останній дзвінок сину

Мати Сенцова розповіла про останній дзвінок сину
Олег Сенцов готовий померти. Він почав голодування і вимагає, щоб відпустили всіх 64 українських політв'язнів в Росії. Фото - Крим.Реалії

Олег Сенцов готовий померти. Він почав голодування і вимагає, щоб відпустили всіх 64 українських політв'язнів в Росії. Олег не узгоджував ні з ким такі кроки, не попереджав ні адвоката, ні родину. Про останню розмову із сином по телефону розповіла його матір, Людмила, передає 24 канал.

"Каже: мамочка, залишилось 15 секунд, давай прощатися. Я кажу: обіймаю тебе. Він також каже: мамо, щоб зі мною тут не сталося зараз, будь ласка, не переживай. Ну, звісно, я думаю, ну що могло статися? Куди ще може гірше статися?", – згадує мати Олега Сенцова.

За її словами, згодом їй зателефонувала сестра Олега з Києва і повідомила, що він розпочав голодування.

"Він ще раніше говорив, що голодування – це не метод. Це ще давно-давно було. А зараз, я думаю, що напевно його вже довели до самого останнього. Що він так наважився", – розповіла Людмила Сенцова.

Сам Олег не вірить у своє звільнення і не бачить сенсу сидіти ще 16 років. Тому хоче принести користь своїм життям для таких, як він, – бранців Кремля. Про це в інтерв'ю розповів його російський адвокат. Сенцов кілька місяців готувався до голодування: відмовився від продуктових передач, потім перейшов на тюремну їжу, і щодня зменшував порції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний пропагандист Кремля зробив гучну заяву

"Його помістили в безпечне місце. Це одиночна камера. Зручності мінімальні. Єдине, що Олег поскаржився, що там доволі низька температура. Але вона вкладається в санітарні норми колонії. Це десь 16-16,5 градусів. Його ізолюють від всіх ув'язнених, він не може ні з ким спілкуватись. Відповідно, і листи не надаються. повна ізоляція. З ним ведеться певна робота зі сторони адміністрації колонії, і зі сторони психолога, і плюс медичних працівників. І, відповідно, намагаються вмовити Олега для того, аби він зійшов з голодування", – зазначив адвокат Дмитро Дінзе.

Якщо здоров'я Сенцова погіршиться, його годуватимуть примусово. Сам Олег розмірковує, якщо помре перед Чемпіонатом світу з футболу, то резонанс буде більшим. І тоді його вимоги виконають. Росія відмовляється вести переговори про його обмін.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв проситиме політв'язнів Кремля Володимира Балуха і Олега Сенцова припинити голодування.

Зараз ви читаєте новину «Мати Сенцова розповіла про останній дзвінок сину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути